Gå til hovedindhold

Bedre oplevelser, mere bæredygtigt

Ønsker du at skabe endnu bedre og mere bæredygtige oplevelser? Og vil du deltage i et helt nyt forløb med stærkt fagligt indhold og nye relationer i branchen?

 • Læs op

Indhold

  Handling er vigtigere end holdning. Det er essensen, når Aarhus Kommune, VisitAarhus og Aarhus Universitet i starten af 2023 søsætter det spritnye projekt BEDRE OPLEVELSER - MERE BÆREDYGTIGT.

  Formatet er et undervisnings- og workshopforløb, som hjælper oplevelsesarrangører i Aarhus-regionen med at skabe bedre oplevelser, som samtidigt er mere bæredygtige.

  Som en del af forløbet BEDRE OPLEVELSER - MERE BÆREDYGTIGT bliver du styrket i at skabe endnu bedre oplevelser for dine gæster og samtidigt nedbringe forbruget af miljømæssige og økonomiske ressourcer i din egen organisation.

  Baseret på bæredygtighedspsykologi, trivselsforskning, adfærdsdesign og oplevelsesøkonomi har vi udviklet en helt ny metode og model, som gør dig i stand til at skabe bedre og mere trivselsfulde oplevelser, der samtidigt er mere grønne og klimavenlige.

  Forløbet har givet mig indsigt i, hvordan man kan gribe bæredygtige oplevelser an. Det kan være en jungle at bevæge sig rundt i, så det med at få nogle redskaber har været super godt, og givet os blod på tanden til at komme videre”.


  Forløbet

  Du deltager i tre workshops, hvor du får hjælp til at kortlægge en række potentialer i din egen organisation, der gør det muligt at skabe en bedre oplevelse for jeres gæster og samtidig en højere grad af miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Vi giver dig teoretiske og praktiske redskaber til at forstå og arbejde konkret med de potentialer og udfordringer, I står med hver især.

  Efter to måneder deltager du i en fjerde og sidste workshop, hvor vi samler og ser på, hvilke handlinger du og de andre deltagere har iværksat på baggrund af den nye læring.

  På forløbet arbejder du med din egen organisation og indgår løbende i sparring og samarbejde med de andre eventarrangører, så du kan få feedback på dine ideer og lære af andres.

  Når du deltager i BEDRE OPLEVELSER - MERE BÆREDYGTIGT, får du:

  • Hjælp til at kortlægge en række potentialer i din egen organisation, der gør det muligt at skabe en bedre oplevelse for jeres gæster og samtidig en højere grad af miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.
  • Teoretiske perspektiver og praktiske redskaber til at forstå og arbejde konkret med de potentialer og udfordringer, I står med hver især.
  • Løbende inspiration, sparring og samarbejde med de andre oplevelsesarrangører, så du kan få feedback på dine ideer og lære af andres.
  • Opgaver og hjemmearbejde, der skal styrke dig og din organisation i at skabe bedre oplevelser - mere bæredygtigt. Det er op til dig selv, hvor meget tid du og din organisation vil bruge på opgaver mellem møderne, men udbyttet af forløbet vil naturligvis være størst, hvis teori og læring bliver anvendt i praksis.
  • Lækker frokost og forplejning hver gang.

  Forløbet giver rum til ufatteligt mange refleksioner om ens foretagende og alt det, man render og laver. Og ikke kun med fokus på bæredygtighed, men også en (gen)overvejelse af alle de ting, man foretager sig i skabelsen af oplevelser, som påvirker kundernes oplevelse totalt - fx kommunikation og relationer

  Praktisk

  BEDRE OPLEVELSER - MERE BÆREDYGTIGT løber over følgende fire fredage i 2023:

  • Fredag 18. august 10.00-15.00
  • Fredag 15. september 10.00-15.00
  • Fredag 6 oktober fra 10.00-15.00
  • Fredag 15. december 10.00-13.00

  Det er vigtigt, at du har mulighed for at deltage i alle fire workshops, som finder sted på Aarhus Universitet.

  Forløbet er for professionelle fra Aarhus og omegn, hvis primære arbejde er at udvikle, planlægge og afvikle oplevelser. Vi anbefaler jer at komme minimum to fra hver organisation, da jeres udbytte dermed bliver større. Der er max plads til 24 personer på holdet, så det er om at slå til med det samme.

  Prisen for deltagelse i alle fire workshops er 4000 kr. + moms, som dækker undervisning, lokaler og forplejning. Forløbet er udviklet i samarbejde med og støttet økonomisk af Aarhus Kommune, VisitAarhus og Aarhus Universitet.

  Din tilmelding er bindende, og penge betales ikke retur, hvis du skulle blive forhindret. Det er muligt at overgive pladsen til en anden.
  Vær opmærksom på, at du kan tilmelde dig og betale med kort via købssiden ved tilmelding. Der er mulighed for efterfølgende at få tilsendt et fakturabilag.

  Skal du have tilsendt en faktura forud for betaling, skal du kontakte Heidi Poggianti i Aarhus Events på mail heipo@aarhus.dk for at lave en aftale om fakturabetaling.  Vær opmærksom på, at der i f. m. sommerferie er forlænget svartid på dette og at vi ikke kan garantere en plads på denne måde.

  Tilmelding er først endeligt gyldigt, når vi har modtaget din betaling.

  Arrangeret af Aarhus Kommune, VisitAarhus og Aarhus Universitet.


  Det siger tidligere deltagere

  Fedt med netværk og en følelse af et rum, hvor vi sammen kan reflektere og gøre os selv og hinanden bedre (mere bæredygtige, dygtigere, etc.). Man får god viden om de psykologiske og oplevelsesøkonomiske aspekter i arbejdet med bæredygtighed (fx brugerrejse og målramme-metode).

  Jeg får lyst at komme igen og igen og bruge værktøjerne på endnu flere cases fra vores og de øvrige kursusdeltageres hverdag. Det at lytte på andres cases giver også en hel masse. Tak for tre inspirerende dage!

  Tusind tak for denne gang. Det har været super inspirerende både at lære af jer undervisere og at møde så mange engagerede og spændende mennesker, som man har fået mulighed for at sparre med.

  Kombinationen af oplevelsesteori og psykologi var mega spændende. Modellen hjælper med at kortlægge (kvaliteten af) de processer, som vores gæster går igennem, og muligheden for at forbedre de enkelte processer. Forløbet giver brugbar læring, som kan bredes ud til flere projekter og genbruges til andre events.

  Om underviserne

  Bæredygtighedspsykolog Simon Elsborg Nygaard og oplevelsesøkonom Louise Overgaard Pedersen er ophavsmænd til og undervisere på forløbet. Baseret på bæredygtighedspsykologi, trivselsforskning, adfærdsdesign og oplevelsesøkonomi har de udviklet en helt ny metode og model, som gør dig i stand til at skabe bedre og mere trivselsfulde oplevelser, som samtidigt er mere grønne og klimavenlige.