Gå til hovedindhold

Royal Run åbner for flere startnumre i Aarhus

Der er lagt op til en helt særlig udgave af Royal Run, der nu bliver med en konge i spidsen for begivenheden. H.M. Kong Frederik X fortsætter sit store engagement i Royal Run og i at bevæge danskerne.

Foto: Matthew James/Royal Run

 • Læs op

Indhold

  Der har været rift om startpladserne til verdens største royale løbefest. I Aarhus kunne arrangørerne således melde udsolgt efter blot én uge, og kapaciteten er derfor blevet udvidet med yderligere 2.500 startnumre, så der nu bliver plads til i alt 20.000 glade deltagere i Smilets By. 

  Salget af de 2.500 nye startnumre i Aarhus åbner 31. januar kl. 10.00 og foregår via www.royalrun.dk.

  Traditionen tro finder løbet sted 2. pinsedag, og der venter en dag med højt humør og hygge for familier, motionister og en masse forskellige idrætsfællesskaber. Man kan vælge at gå eller løbe på distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

  Løbet i Aarhus arrangeres i samarbejde med Aarhus 1900 Atletik og Løb, som står for løbsafviklingen. De glæder sig over den udvidede kapacitet:

  ”Det er fantastisk, at Royal Run i Aarhus er populært som aldrig før. Det glæder os, at det nu bliver muligt at invitere endnu flere med til løbefesten, hvor vi har fuld fokus på at give både deltagere og publikum en god oplevelse. Det bliver en forrygende dag med leg og løb for hele familien,” siger Ulla Kolding, forperson for Aarhus 1900 Atletik og Løb.

  Fakta om Royal Run:

  • Royal Run afholdes 2. pinsedag, mandag 20. maj 2024.
  • Distancerne er: One mile (1,6 km), 5 km eller 10 km.
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018.
  • Aarhus er værtsby for fjerde gang (2018, 2019 og 2022).
  • Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet, og bagved står DIF, DGI og Dansk Atletik. Royal Run støttes af Nordea-fonden, TrygFonden og Novo Nordisk Fonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.
  Sidst opdateret: 24. januar 2024