Gå til hovedindhold

Golf i verdensklasse i Aarhusregionen

Aarhus, Randers, Syddjurs og Norddjurs Kommuner har sammen indgået en sponsoraftale med Aarhus-firmaet GolfPromote om afholdelse af Danish Golf Championship, en afdeling af den store internationale golftour, DP World Tour.

 • Læs op

Indhold

  Begivenheden, der afholdes på Lübker Golf & Spa Resort på Djursland fra den 22. til 25. august 2024, har en samlet sponsoraftale på 3,5 mio. kr. og vil sætte Aarhusregionen på verdenskortet gennem live-transmission til 67 lande og tiltrække op mod 70-80.000 tilskuere. 

  Global eksponering for Aarhusregionen som turistdestination 
  Sponsoraftalen på 3,5 mio. kr. sikrer, at de fire kommuner anerkendes som officielle værter for begivenheden. Reklamespots, tv-grafik, fysiske skilte og online markedsføring vil bidrage til at markedsføre Aarhusregionen som en attraktiv turistdestination. 
   
  Borgmester i Syddjurs Kommune, Michael Stegger Jensen, er begejstret for aftalen og udtaler på vegne af de fire kommuner:
  "Sponsoraftalen mellem GolfPromote og Aarhus, Randers, Syddjurs og Norddjurs Kommuner er med til at sikre, at Aarhusregionen markerer sig som vært for et stort internationalt sportsarrangement. Det kan vi være stolte af og det er flot, at vi i fællesskab har kunnet tiltrække DP World Tour til området. Det har stor betydning for markedsføringen af Aarhusregionen og ligger fint i tråd med den fælles strategi, som vi arbejder efter både i VisitAarhus og i Business Region Aarhus. Vi glæder os til at tage imod de mange gæster her i Aarhusregionen."
   
  VisitAarhus glæder sig også over sponsoraftalen:
  "Vi er begejstrede over, at de fire kommuner har indgået en aftale med GolfPromote, som sikrer synlighed for Aarhusregionen under DP World Tour på Djursland. Dette internationale arrangement har høj klasse, og vi er stolte over, at det kommer til Aarhusregionen. Det centrale Djursland med blandt andet Lübker Golf & Spa Resort og Djurs Sommerland er allerede et kraftcenter for turismen, og med dette event har vi mulighed for at sprede fortællingen om Aarhusregionens mange oplevelsesmuligheder ud til endnu flere gæster," siger direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen.
   
  Bag det store event står GolfPromote, som har aftalen med PGA European Tours om afvikling af den danske afdeling af DP World Tour.
  "Vores erfaring er, at dette event har et meget stort potentiale og når ud til rigtig mange mennesker. Med 2000 timers live, relive og højdepunkter når DP World Tour ud til mere end 600 millioner husstande i 67 lande," siger direktør Flemming Astrup fra GolfPromote.  
   
  Positive effekter på turismen i Aarhusregionen 
  Det forventes, at det store golfevent vil have direkte og indirekte positive effekter på turismen i området. Udover et overnatningsbehov på omkring 4.400 daglige overnatninger til spillere, officials, TV-personale og andre, vil begivenheden tiltrække sponsorer, frivillige og et større antal besøgende. 
   
  Sponsoraftalen på 3,5 mio. kr. er fordelt med 500.000 kr. fra Randers Kommune og 1 mio. kr. hver fra Aarhus, Syddjurs og Norddjurs Kommuner.
  Sidst opdateret: 22. januar 2024