Read about the event in English here

The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus den 29. maj til 8. juni 2023. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver et stop-over på Ocean Race-ruten. For byen er det en blåstempling af positionen som en af verdens førende sejlsports- og havnebyer, og der er lagt op til maritim folkefest, når Verdens hårdeste havkapsejlads kommer til Aarhus.

The Ocean Race er en verdensomspændende havkapsejlads, som i løbet af seks måneder når kloden rundt på otte etaper.  Råstyrke, udholdenhed og ukuelig vindermentalitet er dyder, der giver plads i løbets tykke historiebøger. The Ocean Race skaber legender. Op mod 2,2 milliarder potentielle seere kan følge med i det, der betegnes som en af verdens største og mest krævende sportsbegivenheder. Op mod 400.000 gæster ventes at besøge Aarhus, når Ocean Race-feltet kommer til Smilets By. Det er første gang Danmark er vært ved det 11 dage lange stopover.

Når The Ocean Race besøger Aarhus i 2023, vil de bynære havnearealer være klædt på til maritim fest for hele familien. I løbet af de 11 dage, som stoppet i Aarhus varer, vil havneområderne være fyldt med aktiviteter for folk i alle aldre. Der vil være kulturoplevelser, familieaktiviteter, læring om havmiljø og en hel ”sustainability island”, hvor byens borgere kan opleve bæredygtighed på en helt ny måde. Race Village vil summe af liv, mens indlagte kapsejladser, Pro-Am og In-Port Races, samt andre events til vands sikrer konstant aktivitet i et livligt, festival-inspireret setup

The Ocean Race besøger også Alicante, Kap Verde, Cape Town, Itajaí, Newport, Haag og Genova.

 

Kontakt os vedrørende The Ocean Race:
Stopover Director Aarhus 2023
Charlotte Kirk Elkjær 
cke@aarhus.dk
51576718

Kommercielle muligheder
Jon Koch Hansen 
jon@sailing-aarhus.dk
27 14 18 02

 

Generelle forespørgsler vedr. The Ocean Race Stopover Aarhus kan sendes til toraarhus@aarhus.dk

Læs mere om Aarhus og The Ocean Race på The Ocean Race's site om Aarhus

 

Materiale til partnere