Read about the event in English here

The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus i 2023. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver et stop-over på Ocean Race-ruten. For byen er det en blåstempling af positionen som en af verdens førende sejlsports- og havnebyer, og der er lagt op til maritim folkefest, når Verdens hårdeste havkapsejlads kommer til Aarhus.

I august 2018 fik aarhusianerne en forsmag på de store skibe, da byen lagde bøje til et såkaldt Fly-by, hvor skibene var inde i havnen og runde en bøje foran DOKK1. Aarhus var ligeledes i august 2018 vært for VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser. Gennem de mange sejlsportsevents har Aarhus i samarbejde med bl.a. Sport Event Denmark gjort sig gode erfaringer med afvikling og har også gennem sidste seneste år haft et specifikt fokus på, hvordan maritime sportsevents kan bidrage til at imødekomme FN’s verdensmål indenfor specielt vand og bæredygtighed.

The Ocean Race kommer i Aarhus til at danne ramme om en stor maritim folkefest i lighed med VM i sejlsport der i 2018 tiltrak op mod 400.000 gæster.

The Ocean Race besøger også Alicante, Haag, Kap Verde, Genoa, Itajaí, Newport, Cape Town, Auckland og Shenzhen.

 

Kontakt os vedrørende The Ocean Race:
Stopover Director Aarhus 2023
Charlotte Kirk Elkjær 
cke@aarhus.dk
51576718

Kommercielle muligheder
Jon Koch Hansen 
jon@sailing-aarhus.dk
27 14 18 02

Event Manager
Finn Lyck 
fl@aarhus.dk
29209047

Generelle forespørgsler vedr. The Ocean Race Stopover Aarhus kan sendes til toraarhus@aarhus.dk

Læs mere om The Ocean Race her på Sailing Aarhus' hjemmeside

Læs mere om Aarhus og The Ocean Race på The Ocean Race's microsite om Aarhus

Sponsormateriale til The Ocean Race Stopover Aarhus